Guild Wars2

Het spel vindt plaats in Tyria, de fantasiewereld van Guild Wars en speelt zich af 250 jaar nadat The Great Destroyer in Eye of the North is verslagen. Vier Elder Dragons die sliepen onder het continent zijn uit hun slaap gewekt. Zij zorgen meteen voor een groot verspreide chaos en corruptie onder de bevolking. Het eens zo grote ras Humans is door grote oorlogen niet meer het dominante ras; daarnaast zijn bijna alle dwergen uitgestorven en andere zijn versteend en onderhouden geen communicatie met de buitenwereld. Zowel oude als nieuwe rassen zijn opgestaan uit het machtsvacuüm dat de mensheid achterliet; Norn, Charr, Asura en Sylvari. Oude steden zijn vernietigd en opnieuw opgebouwd, landen hebben nieuwe grenzen of zijn verdwenen. Cantha en Elona zijn afgesneden door de politici en de draken. In die 250 jaar zijn ook cultuur, kleding, wapenrusting en technologie (uitbreiding vuurwapens) flink veranderd.

In de wereld van Guild Wars 2 zijn genoeg dingen te doen. Wereld tegen wereld gevechten, Collectibles, Ontdekkingspunten, Uitkijkpunten, Achievements en Puzzels. Vaardigheden zoals metaalbewerking en koken, waarbij je zelf de recepten moet uitvogelen. De bijna oneindige mogelijkheid aan combinaties van type wapens. En natuurlijk het verhaal niet te vergeten, iedereen heeft immers zijn eigen verhaal. Je krijgt keuzes in het spel die de rest van jouw verhaal gaan veranderen, je kan een nieuw personage maken om te kijken waar de andere optie je heen brengt. De 8 verschillende classes spelen allemaal zeer anders, dus als de ene playthrough je niet helemaal bevalt, heb je nog zeven andere keuzes. Daarbij ben je wel eventjes bezig tot level 80 te komen. Als je dit nog steeds niet genoeg vindt, als je een gedeelte van de map helemaal verkent hebt en alle collectibles hebt gevonden, krijg je wat leuke goedjes, met als hoofdprijs de hele wereld verkennen voor een stevige beloning. Pas wel op, zodra je naar een lager level gebied gaat, gaat jou level ook omlaag. Hierdoor kan jij nog met je vrienden spelen en kan je niet overal zomaar heen rennen en alles ontdekken.

Zoals je leest een veelzijdige game. En nu denken veel mensen die mij kennen. Roos en een MMORPG? Die wordt al hysterisch bij het idee van vechten in een spel. Ik kan met trots vertellen dat ik helemaal verslingerd ben geraakt aan deze game! Omdat je niet hoeft te vechten als je er even geen zin in hebt. En er altijd wel iemand te hulp schiet als je een event doet bijv. Daarbij zie je dat je keuzes ook daadwerkelijk invloed uitoefenen op de wereld van Guild Wars2.. Een dynamische wereld die nooit hetzelfde is…

Kortom, een dikke aanrader deze game!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s