Verzorg die handen en nagels!

Om in de stijl van verzorging en beauty te blijven, hier een special over het verzorgen van je nagels. De meeste mensen besteden niet veel aandacht aan nagels, of erger nog, bijten op de nagels. Slechte gewoonte! Veel mensen nemen hun mooie nagels voor lief en verzorgen hun handen niet of nauwelijks, wat resulteert in lelijke droge handen en gescheurde nagels. Ik heb zelf een obsessie wat handen en nagels aangaat. Vieze handen of lelijke nagels (tenzij je er niets aan kunt doen, hoe graag je ook wilt) vind ik heel erg.

Mijn handen hebben juist extra verzorging nodig, net als mijn nagels, omdat ik me voortbeweeg in een rolstoel, wat natuurlijk heel veel vergt van mijn handen en nagels. Dus de juiste verzorging is onontbeerlijk. Maar hoe verzorg je nu je handen en nagels?

Bijt niet op je nagels
Probeer zo weinig mogelijk op je nagels te bijten. Dagelijks gebruiken we veel onze handen, en vingers welke in aanraking komen met bacterien. Nagelbijters lopen hierdoor meer kans om een mondinfectie op te lopen. Kun je het nagelbijten niet laten, probeer dan enkele hulpmiddeltjes of was meer je handen. Naast het niet zo schone van nagelbijten, zien nagels die afgekloven zijn er ook niet heel aantrekkelijk uit. Je mondbacterien gaan ook aan je handen zitten en als je handen schudt, is dat natuurlijk niet zo fris. Probeer wat te vinden tegen het nagelbijten…er zijn speciale anti nagelbijt lakjes, of smeer eens sambal op je nagels..dan laat je het wel!

Witte nagels verkrijgen
Om witte nagels te verkrijgen kan je een wit nagelpotlood gebruiken welke je aanbrengt onder je nagels. Je kan je nagels ook weken in een warm zeepsopje met een kopje waterstofperoxide. Regelmatig met een nagelkniptang het vuil vanonder je nagels halen, helpt ook uiteraard. Witte nagels van jezelf krijgen is vrij onmogelijk, aangezien er altijd vuil onder je nagels gaat zitten.

Regelmatig vijlen en borstelen
Vijl regelmatig je nagels. Ze knippen is minder aangewezen omdat er dan scheurtjes kunnen ontstaan. Ook kunnen er scherpe randen ontstaan welke dan toch bijgevijld moeten worden. U kunt de nagels en vingers ook reiningen met een zacht nagelborsteltje. Vijlen met een glasvijl is eigenlijk het beste. Er zijn ook zogenaamde “buffer” vijlen, waarmee je ook de bovenzijde van je nagel vijlt. Doe dit niet te vaak. Je vijlt namelijk een laagje van je nagels af en daardoor wordt hij dunner en kwetsbaarder. Doe dit maximaal eens in de twee maanden!

Verzorg de nagelriem
Verzorg op regelmatige wijze de nagelriem. De nagelriem vormt het uiteinde van de nagelplooi. De nagelriem beschermt de matrix (nagelplaat) tegen het indringen van bacterien, virussen, schimmels en chemicalien. De verzorging van de nagelriemen zorgt niet alleen voor mooie nagels, maar je houdt ze daarmee ook gezond. Duw de nagelriemen met een daarvoorbestemd schoon pootje naar achter en houd ze soepel door handcreme te gebruiken of nagelriemolie.

Gespleten nagels voorkomen
Gespleten nagels komen het meest voor tijdens warme zomerdagen. Handen komen dan extra vaak met zon en water in contact en hierdoor verdampt het natuurlijk nagelvocht. Om gespleten nagels te voorkomen, gebruik je het best een vochtinbrengende creme welke je aanbrengt na het wassen van je handen. Gespleten nagels kunnen ook voorkomen worden door je voeding aan te passen en extra vitaminen op te nemen. Ook het regelmatig vijlen van te lange nagels kunnen het splijten voorkomen. Er bestaan ook speciale balsems welke de nagels opnieuw sterk, soepel en zacht maken. Zij reguleren als het ware het natuurlijk nagelvocht. Voldoende drinken lengt het nagelvocht aan en ook met je voeding kun je je nagels gezonder maken zodat ze minder snel splijten

De nagels lakken met het juiste product
Vooraleer je je nagels lakt, reinig je ze het best met een remover. Deze zorgt ervoor dat alle vuil van de nagels worden weggenomen zoadat de nagellak mooi en effen kan geplaatst worden. Je kan het best een nagellak kiezen welke het best bij je persoonlijkheid past. Probeer de nagellak zo mooi en gelijk mogelijk aan te brengen. Tijdens het lakken is het aangeraden om de nagelriem niet aan te raken. Probeer een methode te vinden om de nagellak zo goed en snel mogelijk aan te brengen. Aangezien nagellak snel droogt, is te veel over en weer borstelen niet aangewezen. Als bescherming van de nagellak, kan je steeds een blanke toplak aanbrengen.

Gebruik ook steeds een nagellak welke de nagelplaat niet uitdroogt maar voedt en hydrateerd. Over het algemeen zijn de nagellakjes van tegenwoordig niet meer zo uitdrogend. Zorg er wel voor dat je minimaal 1 dag per week je nagels complete rust gunt en even nagellak vrij door het leven gaat. Anders verzwakken en verkleuren je nagels.

Verwijder altijd je nagellak
Verwijder de nagellak met een acetonvrije nagellak remover. Tijdens het lakken kun je eventuele vlekken met een wattenstaafje met wat remover schoonmaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s