Gezichtsverzorging

Je gezicht, het deel van je lichaam waarmee je vaak een eerste indruk maakt. Eerder nog dan naar postuur zullen mensen kijken naar je gezicht. Logisch dus dat je je gezicht graag zo aantrekkelijk mogelijk wilt maken. Een gezicht moet een goede eerste indruk maken. Het is dus zaak dat je je gezicht goed verzorgt, om vervelende oneffenheden, vlekjes puistjes en andere ongein te voorkomen. En het hoeft echt geen uren van je dag in beslag te nemen. Hoewel je gezicht goed verzorgen natuurlijk best tijd zal kosten. De huid van je gezicht staat bloot aan van alles en nog wat, en het loont echt de moeite om je gezicht te verzorgen en zo dus ook in conditie te houden… En hoe doe je dat eigenlijk, je gezicht verzorgen?

Huidtypes

Om je gezicht goed te kunnen verzorgen, is het goed om te weten wat voor een huidtype je hebt. Daar kun je het beste je verzorging op aanpassen. Hoe weet je wat voor een huidtype jij hebt? Aan de hand van het onderstaande kun je bepalen wat voor een huidtype je hebt

Normale huid:

 • Fijne poriën op de wangen
 • Iets grovere poriën op je voorhoofd, neus en kin
 • Genoeg talg voor een zachte huid, maar je huid is niet vet
 • Mensen met een normaal huidtype hebben weinig last van puistjes

Gecombineerde huid:

 • Fijne poriën op de wangen
 • Grovere poriën op je voorhoofd, neus en kin. (Ook wel de T-zone genoemd)
 • Er wordt meer talg aangemaakt op je voorhoofd, neus en kin. Hierdoor kunnen deze er glimmend uitzien en krijg je daar makkelijker onzuiverheden.

Vette huid:

 • Grove poriën op de wangen, voorhoofd, neus en kin.
 • Er wordt teveel talg aangemaakt, waardoor je een glimmende huid krijgt.
 • Mensen met een vette huid krijgen sneller puistjes en meeëters.

Droge huid:

 • Bijna geen zichtbare poriën
 • Je huid ziet er een beetje futloos uit.
 • Schilfers of losse velletjes

Gevoelige huid:

 • Veel vochtverlies van de huid
 • Roodheid
 • Jeuk en trekkerigheid
 • Irritatie

Rijpe huid:

 • Lijntjes
 • Rimpels
 • Droog

Nu je weet wat je huidtype is, kun je daarop vaak ook je gezichtsverzorging aanpassen. De verschillende huidtypes hebben ook verschillende behoeften als het om gezichtsverzorging gaat….

Hoe verzorg ik mijn gezicht?

Gezichtsverzorging voor de normale huid:

Als je een normale huid hebt, heb je erg veel geluk! Veel mensen zullen jaloers zijn op je huidje! Het heeft niet veel verzorging nodig!

– Was je gezicht ’s morgens en ’s avonds met lauwwarm water en een milde facewash.

–  Smeer voor al ’s avonds crème op je gezicht om je huid te laten herstellen van de invloeden van uv-straling, wind, water en droge lucht. Smeer overdag een crème die je huid beschermt tegen uv-straling.

– Gebruik eenmaal per maand een fijne scrub of een verzorgend maskertje om de huid te verwennen.

Gezichtsverzorging voor de gecombineerde huid:

Een gecombineerde huid heeft ietsje meer verzorging nodig dan een normale huid

– Was je gezicht twee maal per dag met lauwwarm water en een facewash.

– Smeer je gezicht over dag en s’avonds in met crème, deze moet niet te vet zijn, maar wel de huid voeden en beschermen tegen uv-straling en andere invloeden van buitenaf

– Gebruik een a twee keer per maand een fijne scrub of een voedend masker

Gezichtsverzorging voor de vette huid:

Veel jongeren in de puberteit hebben last van een vette huid. Wanneer je een vette huid hebt, krijg je makkelijker puistjes en mee-eters. De vette huid heeft daarom wel wat verzorging nodig.

– Reinig je huid twee keer per dag met een facewash speciaal tegen een vette huid. Deze middelen zijn iets agressiever dan de normale facewash, maar werkt goed tegen acne.

–  Smeer ’s morgens en ’s avonds een creme op die niet vet is, maar wel vocht inbrengt.

– Gebruik drie keer per maand een scrub of masker tegen een vette huid.

Gezichtsverzorging voor de droge huid:

Het droge huidtype voelt vooral erg vervelend aan. Je huid voelt eigenlijk altijd een beetje droog en trekkerig aan. Je zal hier vooral last van hebben als je bijvoorbeeld uit de douche komt. Bij de andere huidtypes wordt genoeg of juist teveel talg aangemaakt. Bij een droge huid wordt er te weinig talg aangemaakt.

Een droge huid heeft extra verzorging nodig. Je huid maakt te weinig talg aan en moet daarom verzorgd worden met producten die de huid voeden en wat vetter maken.

-Reinig je huid alleen met water en gebruik geen reinigingsmiddelen, deze drogen de huid alleen maar uit.

– Draag een dagcrème speciaal voor de droge huid, en gebruik een goede verzorgende nachtcrème voor de droge huid

– Gebruik hooguit een keer per maand een voedend maskertje.

Gezichtsverzorging voor de gevoelige huid:

De gevoelige huid is een huidtype apart. Het is moeilijk in te schatten hoe je je gevoelige huid moet verzorgen, omdat iedereen andere klachten heeft. Een gevoelige huid reageert op van alles, zoals droogte en invloeden van buitenaf.

Het is moeilijk om dit huidtype te verzorgen. Je huid is al gevoelig genoeg en moet niet nog meer geprikkeld worden. Wil je je huid toch reinigen, doe dit dan met speciale middelen voor de gevoelige huid. De kans is dan het kleinst dat je huid een reactie geeft.

Ook is het noodzaak om je huid in te smeren met een speciale dag en nachtcreme. Omdat je huid al extra gevoelig is voor invloeden van buitenaf, is het nodig om een extra beschermingslaagje aan te brengen.

Gezichtsverzorging voor de rijpe huid:

Een rijpe huid wordt ook wel een oude huid genoemd. Helaas kun je het niet tegenhouden dat je huid er ouder uit gaan zien. Zo krijgt iedereen uiteindelijk lijntjes en rimpels. Een rijpe huid herken je aan:

 • Lijntjes
 • Rimpels
 • Droog

Je kunt een rijpe huid verzorgen met producten voor de rijpe huid. Er zijn verschillende anti rimpelcrèmes te koop. Let er op voor welke leeftijd deze crèmes geschikt zijn. De huid van iemand van 40 heeft een andere verzorging nodig dan een 70-jarige! Een goed dag- en nachtcrème zal zeker helpen. Lijntjes en rimpels zullen nooit helemaal weggaan, maar ze kunnen wel vervagen. Ook zal je huid met de juiste verzorging minder snel verouderen. Tip: de zon veroudert je huid nog sneller, dus smeer je altijd in met een goede zonnebrandcrème en vermijd de zon als zij een sterke straling heeft!

Goed verzorgen dus, die gezichtshuid! Want wie wil er nu niet een mooie, gezonde, stralende gezichtshuid, waar iedereen bewondering voor heeft?

Hoe verzorg jij je gezicht?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s