A day in the Zoo

Gastartikel van: http://www.uitmetkorting.nl

Man of vrouw, jong of oud: iedereen houdt van dieren. Ga maar eens een dagje naar de dierentuin: daar zie je alle smaken mensen rondlopen! Wil jij dit dagjes-uit-seizoen ook eens langs één van de dierenparken in Nederland? Waar te beginnen! Help jezelf op weg door dit korte lijstje door te lezen.

Blij, blijer, blijst.

In Rotterdam vind je één van de oudste dierentuinen van het land. http://www.uitmetkorting.nl/diergaarde-blijdorp/korting-diergaarde-blijdorp. Diergaarde Blijdorp opende zijn deuren al in 1855! Door de Tweede Wereldoorlog ging er een groot deel van de dierentuin verloren, dus in de jaren daarna werd het helemaal verplaatst naar de locatie Blijdorp. De Rotterdamse dierentuin heeft vele soorten dieren: van giraffes tot tijgers en van allerlei wezens uit de onderwaterwereld tot gorilla’s. De bekendste gorilla van Nederland Bokito leeft hier!

Voor de burgers

Gaan we wat meer richting het oosten van het land, dan vind je bij Arnhem de dierentuin http://www.uitmetkorting.nl/burgers-zoo/korting-burgers-zoo. Burgers Zoo Met jaarlijks zo’n 1,5 miljoen is dit de populairste attractie in Gelderland! Dat is ook niet zo gek, want in de dierentuin zijn allerlei leefgebieden van dieren nagebouwd. Zo heb je de Bush, een tropisch regenwoud met meer dan 40 vogelsoorten. In de Mangrove leven vooral vissen en kleine diertjes zoals wormen en slakken. In de Desert kom je onder andere uilen, slangen, lynxen en gilamonsters tegen. De Ocean staat geheel in het teken van de onderwaterwereld en de Rimba, een Zuidoost-Aziatisch regenwoud, vind je tijgers, beren, panters en varanen. <br>

Daar heb je Flipper!

Het enige dolfinarium in Nederland staat in Harderwijk. Er komen jaarlijks miljoenen bezoekers naar het “http://www.uitmetkorting.nl/dolfinarium/korting-dolfinarium. Dolfinarium, het waterrijke paradijs voor de vele dieren uit de oceanen. Ze geven hier vooral shows, waarbij zoogdieren zoals dolfijnen, walrussen en zeehonden allerlei kunstjes uitvoeren. Maar er is ook ruimte om de dieren van heel dichtbij te bekijken, zoals de roggen. Die mag je hier aaien! Een dierenpark waar je eens geweest moet zijn.

1204372_43408749

Twee in één

 

In het noorden van Nederland vind je “http://www.uitmetkorting.nl/dierenpark-emmen/korting-dierenpark-emmen. Dierenpark Emmen. Deze dierentuin bestaat op dit moment uit twee gedeeltes: één in het centrum van de stad en de ander net aan de rand. Die in het centrum is te klein geworden dus uiteindelijk is het de bedoeling dat alle dieren verplaatst worden naar het tweede gedeelte. In Emmen vind je onder andere een vlindertuin, vele aapjes en een olifantenverblijf. Maar daarnaast ook nog nijlpaarden, kangoeroes, beren en pinguïns.

Aapjes kijken

Het is niet zo verrassend waarom de “http://www.uitmetkorting.nl/apenheul/korting-apenheul. Apenheul, één van de populairste attracties van het land is. Wie houdt er nou niet van aapjes kijken?! In dit park in Apeldoorn loopt een groot gedeelte van de inwoners gewoon los, buiten het gaas of de tralies. In het gedeelte waar de doodshoofdaapjes leven, is er een kans dat zij op je komen zitten. Deze brutale aapjes zijn nergens bang voor. Maar pas wel op voor je spullen, voor je het weet is het eten uit je tas gepakt! Naast deze soorten leven er nog tientallen andere soorten uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Denk maar aan gorilla’s, bonobo’s en de orang-oetans!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s