Je bent mooier dan je zelf denkt!

Waarom zijn we toch zo kritisch op onszelf? Ik denk dat iedereen het wel herkent. Je kijkt in de spiegel en eigenlijk zie je echt alleen maar wat er niet goed is in jouw ogen. Al zeggen nog zoveel mensen dat je prachtig bent zoals je bent, toch ben je je eigen grootste vijand, want alles wat jij ziet is die pukkel, dat vetrolletje, die grote neus….

Dove vindt dat we ons zelfbeeld moeten verbeteren en bedacht daarom het volgende sociale experiment: Real Beauty Schetsen. Gil Zamora is een forensisch tekenaar die werkzaam is geweest bij de FBI. Hij heeft portretten geschetst van 7 vrouwen aan de hand van hun eigen omschrijvingen over zichzelf. Voor hun sessie met Zamora hebben deze vrouwen wat tijd doorgebracht met een vreemde, zonder te weten waarom. Uiteindelijk zijn er 2 schetsen per vrouw getekend: een schets aan de hand van hun eigen omschrijvingen en een schets aan de hand van de omschrijvingen van een vreemde.

Bekijk onderstaande video om erachter te komen welke schetsen het dichtst bij de realiteit liggen;

De schokkende waarheid is dus dat we onszelf veel minder mooi vinden dan we daadwerkelijk zijn. De beschrijvingen van een vreemde komen veel meer overeen dan onze eigen beschrijving van onszelf. En eigenlijk is dat toch best erg.

Laten we met zijn allen afspreken dat we minder kritisch op onszelf zullen zijn. En de volgende keer dat je een complimentje krijgt van iemand, geloof het dan ook. Je bent echt mooier dan je zelf denkt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s