Zomer in een rolstoel…

Zomer, een heerlijke periode. We houden er allemaal van. En dat is natuurijk niet zo gek, want het weer is geweldig en je gaat er veel meer op uit dan anders. Lekker hangen op een terrasje, een park bezoeken. Naar een dierentuin of een pretpark. Ja, daar is het allemaal lekker weer voor.

Foto's van quickie 036

 

Maar wat nu, als je de zomer in een rolstoel doorbrengt? Wat kun je het beste aantrekken? En wat doe je aan dat zweterige gevoel in je rug en bij je achterste? Want dat is natuurlijk enorm vervelend. Je gaat zweten. En ik merk dat zelf in de zomer ook. Ik durf nauwelijks op te staan, want het lijkt dan alsof ik in mijn broek gepiest heb. Niet heel charmant natuurlijk. Dan maar blijven zitten, of helemaal niet naar buiten gaan? Welnee!! Ik geef je enkele tips, waardoor je misschien wat minder zweterig in je rolstoel zit.

In de rolstoel…

De meeste zweterigheid zul je krijgen door de hoezen van je rugleuning en kussen (tenzij je zo slim was om je rolstoel te laten uitvoeren met ademend materiaal in plaats van het synthetische spul wat meestal op de rugleuningen wordt gedaan). Synthetisch materiaal is helaas berucht om het minder goed afvoeren van vocht, wat dus resulteert in een enorme zweetplek op je rug en kont. Wat je daar aan kunt doen, is simpel. Ga op zoek naar een toffe kleur handdoek, ter grote van je zitkussen en rugleuning . Je kunt ervoor kiezen de bekleding in een neutrale kleur te houden, maar je kunt ook losgaan natuurlijk, er zijn veel verschillende kleuren handdoeken op de markt.

Zoek dan iemand met een beetje handigheid op een naaimachine, of haal zelf je naald en draad tevoorschijn en maak de handdoek aan drie zijden dicht, zodat het een hoes wordt voor je kussen. Doe hetzelfde voor je rugleuning (vergeet de gaten voor eventueel de duwhandvatten niet) Of vouw aan de boven- en onderzijde de handdoek een stukje om ,en maak dit aan twee zijden vast, dan kun je de handdoek (als het de juiste lengte heeft in een geheel in je stoel leggen. Of maak het niet moeilijker dan nodig en sla de handdoek gewoon om je zitkussen en rugleuning heen. Het badstof zorgt voor een goede vochtafdrijving en zo krijg je minder vochtige kleding en ook een minder vochtige huid. En dat is best prettig, want als je lang in een rolstoel zit, en je huid is vochtig, dan is de kans groot dat je drukplekken krijgt. En dat wil je natuurlijk niet.

Kleding in de zomer

In een rolstoel hoef je je absoluut niet anders te kleden dan je normaliter zou doen. Hoewel een heupbroek niet erg prettig zit in een rolstoel en shirts soms een blote rug geven. Toch is er kleding die er leuk uitziet in een rolstoel en ook nog eens fijn zit. Zitten is iets anders dan staan en veel kleding is eigenlijk ontworpen om ermee te staan. Het kan dan zijn dat het heel anders oogt als je gaat zitten in een bepaalde outfit. De eerste tip di ik sowieso iedereen meegeef is de kleding een maatje groter te nemen, zodat het als je zit, niet afknelt.

shirt met langere achterkant

In de zomer draag je natuurlijk het liefst lekkere shirts. Tegenwoordig is het mode dat de shirts aan de achterkant wat langer zijn, dan aan de voorkant..Ideaal!  In een rolstoel krijg je dan ook niet zo snel het fenomeen dat je onderrug bloot is. Daarbij is een shirt, zeker als je hem een maatje groter koopt (en geloof me, het staat echt stukken beter, want vaak is een shirt prima als je staat, maar als je zit iets te strak) ook lekker luchtig.

rok jurk

Als meisje (of vrouw) draag je natuurlijk het liefst jurkjes of rokjes. En terecht. Waarom zou je het laten, als je in een rolstoel zit?! Het kan namelijk best! Natuurlijk is het dan wel een beetje zoeken naar de juiste lengte voor een rok of jurkje. Je kunt je voorstellen dat een korte rok een beetje garantie geeft tot inkijk. Nu is dat ook geen enorm probleem, want je kunt ervoor kiezen om onder het rokje een panty of legging aan te doen. Heb je liever ook blote benen, dan kun je bijv. een fietsbroekje of afgeknipte legging dragen, dan heb je geen inkijk en wel een kort rokje. Een rok tot net over je knieen zit het mooist in een rolstoel, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ook een jurkje met die lengte is mooi. Bij langere jurken is het mijn ervaring dat het snel vies wordt en soms zelfs blijft hangen in een voorwiel, of sleept over de grond en op die manier enorm vies wordt.

Het voordeel van in een rolstoel zitten, is dat je vrijwel elke schoen kan dragen die zou willen! Je hoeft er namelijk geen stap op te lopen! Dus leef je uit met hakken en slippers etc!

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben en een geweldige zomer gaan beleven!

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Zomer in een rolstoel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s