Tips om positief te zijn of blijven

Positief zijn. Het klinkt zo vreselijk makkelijk. Gewoon overal de positieve kant van zien en altijd blijven lachen. Toch? Het glas is halfvol, pluk de dag…je kent de uitspraken wel. En stiekem zou je ook een positief iemand willen zijn…

2014-03-09 13.33.01

Voor sommige mensen is het inderdaad erg simpel en ook makkelijk. Zij hebben van nature al een positieve instelling en kijken altijd naar de positieve en zonnige kant. Geen enkel probleem. En dat is een fijne eigenschap om te hebben, want het maakt het leven soms echt veel simpeler. Wat niet wil zeggen dat er nooit een moment is waarop deze mensen balen…want soms is het leven geen feest, al ben je nog zo vrolijk en optimistisch ingesteld.

Maar wat als je niet van nature een positief, optimistisch ingesteld mens bent? Is dat dan een schande? Moet je doen alsof je positief bent dan? Je ervoor schamen dat je nu eenmaal niet zo ingesteld bent? Nee! Je bent goed zoals je bent. En waarschijnlijk zou je best positiever en optimistischer willen zijn, maar weet je gewoon niet hoe.

En dan ben je dus nu op de goede plaats aangekomen! Ik geloof namelijk heilig dat ieder mens positief en optimistisch kan worden! Ja worden! Iedereen kan leren om de dingen van een optimistischer kant te bekijken en positiever te leven! Hoe? Ik ga proberen je enkele tips mee te geven die mij (hoewel ik van nature een optimistische inslag heb, kan ik soms ook wel moedeloos zijn) in sommige periodes enorm hebben geholpen.  Ik zeg niet dat dit DE manier is om jezelf te veranderen of dat het een wondermiddel is, want dat is het niet en misschien heb jij net niks aan de tips. Misschien helpt het juist wel en dat is mijn bedoeling! Hier komen enkele tips om de dingen optimistischer en positiever te bekijken.

>
20140419-143002.jpg

1. Er is niks mis met balen! Sta jezelf toe om bij een tegenslag even flink te mopperen, huilen, schelden of welke behoefte je ook krijgt…Gevoelens opkroppen helpt niet om dingen positiever te zien. Dus let it go! uit je frustratie!

2. Kijk niet naar levens van anderen, jezelf vergelijken heeft geen zin. Jij bent je eigen unieke persoon, met je eigen ervaringen. En bedenk dat een succesvol persoon waarmee je jezelf vergelijkt ook zo zijn eigen problemen heeft. Buitenkant zegt helemaal niks. Misschien is die succesvolle persoon stiekem wel doodongelukkig met zijn of haar leven….

3. Probeer de humor van een situatie in te zien. Stel, je struikelt en je valt zo hard dat je knie kapot is. Ja, dat is pijnlijk natuurlijk. Maar niet het einde van de wereld. Probeer je eens voor te stellen hoe het eruit moet zien voor je omgeving. Iemand onhandig zien struikelen en vallen is ergens wel grappig niet? Dus dat zal voor jou net zo gelden. Lach er zelf om en je zult zien dat die kapotte knie al minder erg is.. (natuurlijk, als het erg pijnlijk is en je valt lelijk en breekt op die manier je been, dan is deze tip nutteloos…).

4. Ben je niet tevreden met je leven? Verander dan dingen. Zet eens op een rijtje waar je dan niet tevreden over bent. Wie weet kom je erachter dat je veel te hoge eisen stelt aan jezelf. Misschien is je leven wel prima, maar zie je dat even niet.

5. Probeer niet een leven te leiden waarin je ongelukkig bent, omdat mensen dat van je verwachten. Je ouders of familie kunnen nog zo graag willen dat je bijv. Rechter wordt..kinderen krijgt….trouwt..als jij je niet gelukkig voelt, doe het dan niet. Het is fijn dat mensen je een prettig leven wensen met van alles het beste, maar jouw leven is van jou! Doe wat jou gelukkig maakt!

6. Doe geen dingen waar je niet achter staat omdat je andere mensen tevreden wilt stellen. Niks maakt je ongelukkiger dan niet kunnen zijn wie je werkelijk bent.

7. Schrijf elke dag 3 dingen op waar je die dag vrolijk van werd of dankbaar voor bent. En weet je er meer? Schrijf ze op! Je zult merken dat t in t begin raar is en je ook moeite moet doen dingen te bedenken, maar je zult echt merken dat t je steeds makkelijker afgaat.

8. Wees lief voor jezelf. Als jij niet lief bent voor jezelf, dan kun je dat ook nooit van iemand anders verwachten. Overtuig jezelf ervan dat je echt oké bent zoals je bent en wees lief voor jezelf. Dit kan door een lekker bad te nemen of een fijn snoepje te eten. Doe dat! Want jij bent het waard !

9. Doe dingen waar je vrolijk van word! Knutsel, dans, zing, sport, schrijf…wat jij leuk vind om te doen! Dingen doen die je graag doet maken dat je de wereld om je heen positiever ziet!

10. Kijk ook naar de kleine momentjes! Een lekker zonnetje…fijn kopje thee. Want niet al het geluk en optimisme zit in grote dingen!

Ik hoop echt dat je iets hebt aan mijn tips! Want de dingen worden echt makkelijker als je positief bent. En nee geen overdreven tjakkaa geroep van mijn kant! Je kunt t ook overdrijven

20140419-142819.jpg

Advertenties

2 gedachtes over “Tips om positief te zijn of blijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s