Karvan Cevitam Go

Het is weer zover, ik mag een product uitgebreid testen!! (Heb stiekem een klein rondedansje gewaagd. Her heeft lang geduurd voor ik voor Buzzer weer mocht testen .)

image

En wel Karvan Cevitam Go. Een klein handzaam flesje met supergeconcentreerde limonadesiroop om onderweg te gebruiken, als waterdrinken je te saai wordt. Wat is er dan lekkerder dan een smaakje aan je water toevoegen?
image

image

image

Ik krijg tien proef flesjes om te testen op smaak, handigheid in gebruik en om te kijken of het wel echt zo handig is als Karvan Cevitam beloofd. Het flesje is in ieder geval al klein, ligt goed in je hand en kan makkelijk meegenomen worden in je tas, het is nauwelijks groter dan een telefoon. Dus je kunt zo een flesje smaakmaker altijd in je tas meenemen voor het geval je water drinken even zat bent.
image

Aan water zit niet zoveel smaak. Met Karvan Cevitam Go kun je daar naar believen een smaakje aangeven. Met een flesje kun je 6 liter water voorzien van een aangename smaak.
De flesjes zijn er in de smaken Cactus/Lime, Bosvruchten en Aardbei, dus je kunt je favoriete smaak altijd met je meenemen.

Mijn eerste kennismaking met de Karvan Cevitam Go heb ik met mijn verloofde en maatje Daan gehouden. Zoals gezegd, het flesje is een mooi formaat. Past makkelijk in mijn tas. Als enige minpunt is het openen van het flesje. Er zit een plastic “ritsje” waar je het flesje mee open moet krijgen. Je hebt daar wel wat nagel en kracht voor nodig. Ik, ,met mijn wat slappere vingers vond dit echt vervelend, een plasticje openen, ook al is hij geperforeerd, is niet wat handig is onderweg. En door dat ik hier moeite mee had, had ik per ongeluk in het flesje geknepen, en zit er een vlek op mijn kleding. Dat is wel een beetje lastig onderweg naar een date of naar je werk.

Pluspunt is wel dat als je dat dus voorzichtig openmaakt, en hem op zijn kop houdt, er geen limonade uit het flesje lekt. Het werkt echt alleen als je in het flesje kijpt. Dan komt er een ” Squeeze” limonade. En een squeeze zou voldoende moeten zijn voor tweehonderd milliliter water.. Maar je drinkt als het goed is wel me meer dan dat. Een mens moet op zijn minst 2 a 2,5 liter water binnen krijgen. Voor een liter zou je dan 10 “Squeezes” moeten nemen. Dat is natuurlijk veel en de grote test is dan ook. Na de test is gebleken dat 3 squeezes op 1 liter water al voldoende is.

Kun je er de beloofde 6 liter mee maken. Want dat is de belofte die Karvan Cevitam maakt met deze kleine, handzame flesje geconcentreerde limonade. Misschien, als je net als ik geen enorme zoetekauw bent wat limonade betreft, zou je het met minder “squeezes”op een liter kunnen redden. En dat is gebleken..3 goede sqeezes op een liter en je hebt heerlijke limonade, niet te zoet en niet te flauw. Kan de belofte van 6 liter uit 1 flesje dan toch waar zijn? We testen rustig verder.

Mijn buurvrouw, die meedeed met het testen van Karvan Cevitam Go , heeft haar ervaringen gedeeld, waarvoor ik heel dankbaar ben. Het is lekker, hoewel je de zoetstoffen erg overheersen, waardoor je meer en meer dorst krijgt en het flesje snel op gebruikt. De hoeveelheid zoetstoffen is ook Daan en mijn persoon opgevallen. Je krijgt er dorst van.
Nu is Karvan Cevitam Go natuurlijk pro water drinken, maar ik ben van mening dat dit niet helemaal de juiste weg is. Ook kun je de limonade niet een nacht in je flesje laten zitten. want je ruikt duidelijk dat de limonade dan gaat gisten. Wat volgens ons niet helemaal de bedoeling is.Je ruikt werkelijk gist, en dat is geen aangename lucht. Het nodigt niet uit je flesje leeg te drinken, maar meteen leeg te gooien.

Ik zelf stoorde mij erg aan de overheersende zoetstoffen smaak, en ook het feit dat na een nachtje mijn limonade naar gist rook, was niet fijn. Natuurlijk dronk ik wel veel meer, aangezien de zoetstoffen erg veel extra dorst veroorzaakten. Voor ouderen, die niet genoeg drinken een prima iets, maar voor jonge mensen nogal onnodig.

Was deze Karvan Cevitam met gewoon suiker geproduceerd, dan was ik dolenthousiast geweest over dit product. Nu echter heb ik mijn reserves. Maar het testen is nog niet voorbij, wie weet verander ik van mening…..

Oke de eerste resultaten op een rijtje

+Klein goed in de hand liggend flesje
+ Makkelijk mee te nemen in je tas, nauwelijs groter dan een mobiele telefoon
+ Bij het squeezen stopt het flesje automatisch als je voldoende hebt gebruikt. kun je nooit teveel in je water doen. Tenzij je bewust meer knijpt.
+ het flesje lekt niet, ook niet als je het ondersteboven houdt. Het geeft alleen limonade af als je knijpt (squeest, vanaf nu knijpen we niet meer we squeezen!)
+ zowel Daan als ik hebben 3 squeezes op een liter water genomen. Daan test de Cactus Lime, ik test de aardbeien variant. En beiden zijn we werkelijk te spreken over de smaak. Niet al te zoet, je kunt het zel regelen door meer of minder squeezes in je flesje water te doen.
+ Karvan Cevitam werkt met pure vruchtensappen en met een zoetstof in plaats van suiker. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het drinken van deze limonade je dikker zal maken. Groot pluspunt in deze tijd. Mits het de smaak niet ondermijnt uiteraard.

– Als je per ongeluk bij het openen gesqueezed hebt, kun je morsen en veroorzaakt dit bij vooral de aardbei variant een vlek op je kleding. Of deze eruit gaat laat ik jullie weten in een volgende blog.
– Het plastic waar je het flesje open moet maken is niet berekend op vingers die wat slapper zijn en geeft nog wel een beet je problemen. Als je nagels wat langer zijn, zou dit geen probleem zijn., maar het openen kan nog wel een opknapper gebruiken zodat je niet per ongeluk squeest en toch morst met je limonade. Dus, het plastic geperforeerde randje zou best een andere oplossing kunnen gebruiken.
– Daan mist de smaak van ëchte suiker. Als je dit blind proeft is het net appelsap zonder suiker. Maar de smaak is wel goed te doen. Je proeft allleen wel dat er geen suiker is gebruikt, maar geen suiker.
– Ook mijn buurvrouw mist de smaak van gewone suiker, de zoetstoffen hebben de overhand en geven meer dorst dan gewoon water drinken. Je blijft drinken als je de limonade blijft gebruiken. Dit is jammer, goed drinken is belangrijk, maar uit jezelf, niet door zoetstoffen die dorstig maken.
– Na een nacht is de limonade al een beetje gegist in je flesje, iets wat nogal vies is, als je een slok neemt en het ruikt ook nogal onaangenaam.

Conclusie: Er zijn best veel plus en minpunten. Over enkele dagen de eindconclusie.

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s